O ORĂ ȘI 16 MINUTE. DE ATÂT A AVUT NEVOIE SIMONA HALEP, PENTRU A CÂŞTIGA TURNEUL DE LA MONTEREAL

0
1255

Autor: Newss.ro

        Constănţeanca Simona Halep a câștigat, duminică turneul de categorie Premier 5 de la Montreal, după ce a trecut în finală de sportiva americană Madison Keys, scor 7-6, 6-3. Meciul a durat o oră și 16 minute. În primul set, ambele jucătoare și-au pierdut de foarte multe ori serviciul. Românca a servit de două ori pentru set, la 5-4 și 6-5, dar a concretizat abia în tiebreak. Halep a început cu break setul secund și nu a cedat avantajul până la final.

        Ambele tenismene au avut procentaje medii de reușită la serviciu, în jur de 50%. Keys a fost jucătoarea ofensivă, care a riscat mai mult, înregistrând 22 de mingi direct câștigătoare, în comparație cu cele 4 ale Simonei. Însă americanca a greșit foarte mult, în special cu reverul, și a avut 45 de erori neforțate (față de doar 19 ale Simonei Halep). Diferența s-a făcut în momentele importante, iar românca a câștigat doar șase puncte mai mult decât adversara.

     Pentru parcursul perfect de la Montreal, Simona Halep va primi 900 de puncte în clasamentul mondial și un cec în valoare de aproape 500. 000 de dolari. De luni, românca în vârstă de 24 de ani va urca pe locul 3 în ierarhia mondială feminină. Acesta este al 14-lea trofeu din carieră pentru jucătoarea din Constanţa. Până acum, Simona Halep a câștigat două trofee Premier Mandatory (Madrid și Indian Wells) și a fost finalistă la Roland Garros și Turneul Campioanelor de la Singapore în 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =