BUZĂUL COPLEȘIT DE INCENDII. CEL MAI PUTERNIC A FOST LA RÂMNICELU, UNDE 20 DE HECTARE DIN ISLAZUL COMUNEI AU ARS ÎN URMA UNUI PUTERNIC INCENDIU

0
2874

Autor: Daniel Țigleanu

        Primul incendiu semnalat în ziua de luni a fost cel de dimineață de la Biserica ,,Sfinții Îngeri” din municipiul Buzău, unde se pare că cineva ar fi dat foc în mod intenționat, lăcașului de cult. Polițiștii sunt pe urmele persoanei vinovate de arderea bisercii considerate a fi monument istoric, loc frecventat săptămânal de mii de credincioși.

        A urmat un alt incendiu de vegetație uscată produs în satul Potârnichești, comuna Poșta Câlnău, județul Buzău. Misiunea a fost una extrem de dificilă pentru pompieri care au intervenit cu trei echipaje pentru a stinge flăcările ce au cuprins o suprafață însemnată de teren cu mărăciniș.

        În după-amiaza aceleiași zile, un apel disperat venit din partea primarului din localitatea buzoiană Râmnicelu, i-a pus în alertă pe pompieri. O suprafață de 20 hectare din islazul comunal a ars în urma unui incendiu violent, semnalat în satul Colibași, din Râmnicelu.

       La numai câteva ore distanță, ISU Buzău a primit o nouă misiune de stingere incendiu la anexele gospodărești ale unei case din satul Cioranca, din comuna Movila Banului. La locul intervenției au sosit 3 autospeciale cu apă și spumă. Din primele date, se pare că incendiul ar fi izbucnit de la niște porumbare aflate în gospodărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + = 26