AER IRESPIRABIL LA ORELE PRÂNZULUI, ÎN SUD-ESTUL ȚĂRII

0
1498

Autor: Newss.ro

     La ora 13:00, în zona de sud-est, abia se poate respira din cauza aerului sufocant, practic irespirabil. Conform hărții postate pe site-ul ANM,  indicele de confort termic a depăşit 80 de unităţi. Cu cel mai accentuat disconfort termic se luptă locuitorii din  Râmnicu Sărat, Focșani, Tecuci, Tulcea, Sulina, Sfântul Gheorghe, Gorgova, Constanța și Mangalia. În aceste zone ITU este cuprins între 80 și 81 de unități.

ITU_orar_interpolat    Cu disconfort termic se confruntă și locuitorii din Buzău, Pătârlagele, Brăila, Galați, Călărași, Cernavodă, Medgidia. Și indicele ultra violetelor este depășit. De la o scară de la 0 la 15, indicele UV se situează în unele zone la 7 și 8 unități.

UVI_CSKY    Reamintim, Buzăul alături de alte județe din sud-estul țării sunt sub atenționare cod galben de caniculă pentru zilele de 1 și 2 august. În tot acest interval valul de căldură se va intensifica şi se va extinde, cuprinzând sudul şi estul ţării, unde se vor atinge frecvent temperaturi maxime de 35…36 de grade.

     Totodată, în după-amiaza zilei de luni, 1 august, judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti intră sub incidența codului portocaliu de caniculă. În zonele menționate anterior, se vor atinge local maxime termice de 37…38 de grade, iar izolat se vor înregistra valori în jurul a 39 de grade şi, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 47 = 49