ALTE DOUĂ ZILE DE CANICULĂ ŞI DISCONFORT TERMIC ÎN BUZĂU, PRECUM ȘI ÎN ALTE JUDEȚE DIN ȚARĂ

0
2148

Autor: Newss.ro

        Meteorologii au emis pentru duminică, 31 iulie, un cod galben de caniculă în cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei şi local în Oltenia. Temperaturile maxime vor atinge 35…36 de grade, iar la amiază disconfortul termic va fi mai accentuat. Pe arii restrânse şi în restul teritoriului, indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unităţi în aceste regiuni.

temp_judete_pnggregk36ogt83in81t4lfbgmrbd717_16        Prima zi de august aduce și un cod portocaliu de caniculă pentru judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti. În aceste zone, local se vor atinge maxime termice de  38 de grade, iar izolat se vor înregistra chiar și 39 de grade. Meteorologii avertizează că, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

temp_judete_pnggregk36ogt83in81t4lfbgmrbd717_54        ANM anunță însă că, după valul de caldură sufocantă vor urma furtuni. Mai exact, din seara zilei de luni, 1 august, instabilitatea atmosferică se va accentua, la început, îndeosebi în vestul ţării și în zona montană. Marți, 2 august, aceasta se va extinde în majoritatea regiunilor. În tot acest interval vor fi averse însoţite de frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie. Pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate şi va cădea grindină.

     Totuși, marți după-amiază, în sud-estul ţării canicula se va menţine, iar în estul Munteniei, sudul Moldovei şi partea continentală a Dobrogei se vor mai atinge valori de până la 36 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 53 = 56