CUTREMUR DE PROPORŢII ÎN PRIMĂRIA BUZĂU! APROAPE JUMĂTATE DINTRE ANGAJAŢI VOR AJUNGE ŞOMERI PÂNĂ LA FINELE LUI 2016

0
9056

Autor: Leonard Bunilă

     Primarul Buzăului Constantin Toma a făcut joi, un nou  anunț șoc. Aproape jumătate dintre angajații Primăriei vor rămâne fără loc de muncă până la sfârșitul anului. Edilul spune că deja a conceput o nouă organigramă care cuprinde un total de 440 de angajați, adică aproape jumătate din numărul actual al angajaților Primăriei Buzău. ,,Estimăm că de la 940 de posturi din actuala organigramă să ajungem undeva la 400-450. Din această acţiune se vor reduce foarte multe costuri şi în acelaşi timp, cred că vom şi dinamiza activitatea de zi cu zi în Primărie” a explicat Constantin Toma.
Edilul susţine că va organiza concurs pentru fiecare birou, astfel încât în Primărie să rămână cei mai capabili angajați. Constantin Toma spune că cele mai multe concedieri vor viza angajaţii de la Poliția Locală, care lucrează pe alte posturi în Primărie. ,,323 de oameni de la Poliţia Locală  şi restul din diverse servicii. La unificăm,o să mai dispară şi unii şefi pentru că erau situaţii când la un moment dat era director, director adjunct, şef de servicii, şef de birou şi jos patru proşti. Şi ceilalţi de deasupra erau deştepţi“ a adăugat edilul.

     Primarul Buzăului afirmă că la testările pe care le vor susţine angajaţii instituţiei va prima criteriul competenței și nu cel de vârstă. ,,Competenţa va fi prioritatea. Nici vârsta, pentru că poţi fi tânăr şi să fii prost, poţi să fii tânăr dar să fii deştept, poţi să fii bătrân şi să fii prost. Deci competenţa va fi cea pe care încerc să o scot la suprafaţă“ a menţionat Toma. Noua organigramă de personal a Primăriei Buzău va fi trimisă spre avizare către Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Dacă va primi undă verde, organigrama propusă de Constantin Toma va fi supusă aprobării Consiliului Local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

43 + = 52