ARE DOAR 8 ANI ȘI A BĂGAT SPAIMA ÎN SĂTENII DIN PLEȘEȘTI, JUDEȚUL BUZĂU. VEZI DESPRE CE ESTE VORBA

0
16500

Autor: Daniel Țigleanu

      Nu este casă din localitatea buzoiană Pleșești în care, băiatul de 8 ani să nu fi vrut să intre. Copilul a făcut o pasiune din spargerea de locuințe, în care strică tot ce-i iese în cale: caută mâncare prin frigidere și chiar prin cămară și de multe ori dă drumul aragazului. Oamenii vizitați de micul hoț sunt supărați că nimeni nu reușește să-l potolească. Chiar marți după-amiază, baiatul a intrat în casa de vacanță a unor râmniceni, pentru a cincea oară. ,,Aceasta este casa părinților mei. Este declarată casă de vacanță. Asta este a cincea oară când, acest copil vine și îmi sparge, îmi strică tot. Îmi distruge geamuri, mă terorizează, îmi lasă lumini aprinse, umblă la aragaz, umblă cu chibrituri. Eu de fiecare dată când plec de aici trebuie unde le pun, ce să fac cu ele. Tot timpul stau cu teamă că iar primesc un telefon (…) Deci efectiv terorizează jumătate de sat (…) La mine a intrat în casă de 4 ori, într-o săptămână vă dați seama? Degeaba vorbesc și cu părinții.  Pur și simplu, nu se mai poate” se plâng oamenii care au căzut victimele micului hoț.

   hot 3    Copilul recunoaște că îi place să intre în casele oamenilor. Ba chiar le-a arătat și proprietarilor casei de vacanță cum a reușit să pătrundă în locuință. Am ridicat geamul, apoi am intrat în casă, am lăsat becul aprins și am plecat” povestește băiatul. În ciuda problemelor pe care le face micul hoț spune că îi este rușine de faptele sale însă … ,,Am învățat să fac asta de la alți copii” a declarat hoțul.

hot 1      Și mama băiatului este disperată. Ea spune că nu poate să-l țină în casă. L-a mai dus pe câmp, la treabă. A vorbit cu băiatul despre problemele pe care le face sătenilor însă degeba. Copilul o ține una și bună. Sparge orice casă și lasă prăpăd în urma lui. Sătenii sunt indignați că nimeni nu reușește să-l cumințească pe copil, astfel încât să-și regăsească liniștea. ,,Eu de fiecare dată l-am iertat, având în vedere că stă la doi pași de mine, le cunosc familia, însă cu toate astea eu nu mai pot răbda.(…)Trebuie să se facă ceva cu el. Părinții sunt delăsători. Să se ia măsuri ca să nu mai facă așa ceva. (…) E jale cu el. Deci nu mai putem suporta. Mai bine de jumătate din sat și dincolo de vale, totul a fost spart. Cu toții avem copii, dar așa ceva n-am văzut pur și simplu. Am 51 de ani, dar nu mi s-a întâmplat, n-am auzit”spun oamenii.

    În rezolvarea acestui caz s-a implicat și primăria din Podgoria. Primarul comunei îi găsește vinovați pe părinții copilului pentru că l-au scăpat din mână. Acesta crede că cea mai bună soluție ar fi ca băiatul să fie internat într-un centru de protecție a copilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =