AUTORITĂȚILE BUZOIENE VOR SĂ ÎȘI FACĂ O NOUĂ ECHIPĂ DE FOTBAL

0
1960

Autor: Leonard Bunilă

    După modelul Craiovei, zilele trecute s-au făcut primii paşi spre înfiinţarea unei noi echipe de fotbal, care să ia locul Gloriei Buzău. Echipa va fi susţinută financiar de Consiliul Județean iar în acest an se va înscrie în Liga a V-a. „Clona” Gloriei va avea și un centru de copii si juniori.

     Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, Adrian Petre și totodată vicepreședinte al Consiliului Județean se va ocupa direct de înființarea noii echipe a Buzăului. Șeful fotbalului buzoian a trimis deja către Ministerul Justiţiei trei rezervări de denumire pentru noul club. Clona  Gloriei ar urma să primească una din următoarele denumiri: Fotbal Club Municipal Buzău, Asociaţia Sportivă Gloria Buzău sau Asociaţia Sportivă Gloria Buzău 1973.

     Noua echipă va lua startul în Liga a V-a, urmând să fie formată strict din jucători autohtoni. Mai mult, noua echipă din Buzău va avea un centru de copii şi junior. Clubul va avea grupe de performanţă, unde se vor regăsi cei mai buni copii şi tineri din județ. Asta chiar dacă, din toamnă, la Buzău va funcționa un centru de excelență al Federaţiei Române de Fotbal, denumit „Tricolor 11”, unde se vor pregăti 35 de copii din zona de sud est a țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =