ALEXANDRA PANAETE, SOLISTA CE ȘI-A PORNIT CARIERA DE LA CLUBUL COPIILOR DIN BERCA. ACUM SE CONSIDERĂ NOROCOASA DIN TRUPA MARION

0
2179

Autor: Dora Ungureanu

    Nu-i plac planurile de lungă durată, pentru că vrea să se bucure în fiecare secundă, de prezent. Poate spune că este o norocoasă din toate punctele de vedere, atât personal cât și profesional, mai ales cu cooptarea sa în trupa Marion de aproximativ 10 luni. Despre cum va arăta vara pentru Alexandra Panaete, dar și cui trebuie să-i mulțumească pentru orientarea către muzică încă din copilărie, aflați acum, din următorul interviu.

Dora Ungureanu: Ce ai mai făcut în ultimul timp, pe plan profesional?

Alexandra Panaete: Pe plan profesional îmi merge din ce în ce mai bine, ceea ce mă bucură extrem de mult. De când am luat vacanță am fost plecată aproape tot timpul: fie la festivaluri, fie la serbări sau la diverse evenimente cu trupa.

D.U: Ce planuri ai pentru următoarele luni și cum merg cele din prezent?

A.P: Nu-mi doresc să-mi mai fac planuri pe o perioadă îndelungată de timp. Mă bucur de prezent! Pot spune că sunt o norocoasă din toate punctele de vedere. În primul rând, datorită faptului că am reușit să intru în ,,familia Marion“. Fac parte din trupa Marion de aproximativ 10 luni. Cu toții ne-am împrietenit și pot spune că am devenit o familie. Trupa Marion are un repertoriu bazat exclusiv pe hituri, piese din anul ’60 -’70…și până în zilele noastre, toate interpretate într-o manieră modernă și cu multă voie bună. Am cei mai frumoși și plini de viață colegi: Andreea Cernica Negoiță, absolventă a Facultății de Pedagogie muzicală din cadrul U.N.M.B și în prezent profesoară de educație muzicală;  Mihai Petrache, absolvent al Liceului de Muzică George Enescu din București. Mihai este clarinetist în Trupa Marion, dar pasiunea sa pentru muzică l-a împins spre studiul saxofonului; Ionuț Daniel Dicu, absolvent al Liceului de Muzică Dinu Lipatti și al Școlii Populare de Arte din București. Ionuț se ocupă de keyboard, clape solo, dar și de managerierea trupei Marion.

20923_405437706221445_624078813_nD.U: Ce planuri de vacanță ai pentru această vară?

A.P: Vara aceasta voi pleca câteva zile cu prietenele mele la mare, după care, cel mai probabil, voi merge și cu părinții mei pe undeva prin țară. Mi-ar plăcea să ajung prin Maramureș.

D.U: Pentru tine vara, pe lângă vacanță o să fie și una plină de evenimente?

A.P: Am o vară încărcată, ce-i drept, dar nu mă plâng pentru că fac ceea ce îmi place. Încerc să îmbin utilul cu plăcutul.

D.U: În afară de muzică, te vezi făcând și altceva?

A.P: Probabil că aș putea face și altceva, însă tot în domeniul artei. Muzica mă definește ca persoană și asta mă face fericită și împlinită.

D.U: Când prinzi puțin timp liber, cum te relaxezi?

A.P: În puținul timp liber pe care îl am, încerc să mă odihnesc, să mă relaxez, ies cu prietenele, merg cu mama la cumpărături.

D.U: Până acum, cum ți-ai împărțit toate activitățile: școală, repetiții cu formația, evenimente?

A.P: Școala este pe primul loc, așa că îmi fixez restul activităților în funcție de orar. Urmează un an mai greu pentru mine, așa că îmi canalizez atenția asupra școlii în primul rând. Evenimentele la care merg au loc de regulă în weekend, așadar am timp să mă odihnesc, să cânt și să mă pregătesc pentru școală.

D.U: La majoritatea evenimentelor unde ești prezentă, porți  straie populare. Ce reprezintă ele pentru tine?

A.P: Peste tot pe unde merg îmbrac cu drag straiele populare: maramă, ie, poale, fotă și opinci. Am reușit să îmi achiziționez mai multe costume tradiționale din mai multe zone ale țării. Omul care mă ajută mereu în luarea deciziilor și care este alături de mine indiferent de situație, este doamna Florentina Popescu, coordonatoarea Clubului Copiilor Berca, căreia îi sunt recunoscătoare și îi mulțumesc pentru tot sprijinul acordat.

11261415_821050024660209_783319161723439115_n

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =