BREAKING NEWS: POLIȚIST DIN JUDEȚUL BUZĂU TRIMIS ÎN JUDECATĂ, PENTRU LUARE DE MITĂ

0
2803

Autor: Newss.ro

        Agentul de poliție Petrică Georgian Drăgan, ajutor de șef de post la Balta Albă, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată. Măsura a fost luată joi dimineață, de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. Odată ce a finalizat cercetările şi a emis rechizitoriul prin care a sesizat Tribunalul Buzău, a dispus trimiterea în judecată, a agentului de poliție pentru două infracțiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată. Procurorul de caz, alături de ofițerii D.G.A. Buzău, a stabilit că în cursul lunilor iunie – iulie 2016, Petrică Georgian Drăgan a pretins și a primit, în patru rânduri, 700 lei, de la conducători auto depistați în situații de încălcare a normelor rutiere, pentru a nu dispune măsurile legale de sancționare.

     ,,Totodată, s-a dispus disjungerea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență și cumpărare de influență, pentru faptul că, în toamna anului 2015, agentul de poliție a pretins de la o persoană suma de 900 de euro, din care a primit 500 de euro, în schimbul promisiunii de a-i facilita acesteia promovarea probei practice de obținere a permisului de conducere auto categoria B, în sensul de a interveni pe lângă examinatorii auto din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Buzău.  Disjungerea cauzei a fost dispusă deoarece cumpărătorul de influență este plecat din țară și nu a putut fi audiat” se menționează în comunicatul D.G.A. Buzău.

        Reamintim, agentul de poliție Petrică Georgian Drăgan, ajutor de șef de post la Balta Albă a fost reținut la începutul lunii iulie în urma unui flagrant delict realizat de ofițerii Direcției Generale Anticorupție Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 63 = 73