BREAKING NEWS: POLIȚIST DIN JUDEȚUL BUZĂU TRIMIS ÎN JUDECATĂ, PENTRU LUARE DE MITĂ

0
2795

Autor: Newss.ro

        Agentul de poliție Petrică Georgian Drăgan, ajutor de șef de post la Balta Albă, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată. Măsura a fost luată joi dimineață, de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. Odată ce a finalizat cercetările şi a emis rechizitoriul prin care a sesizat Tribunalul Buzău, a dispus trimiterea în judecată, a agentului de poliție pentru două infracțiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată. Procurorul de caz, alături de ofițerii D.G.A. Buzău, a stabilit că în cursul lunilor iunie – iulie 2016, Petrică Georgian Drăgan a pretins și a primit, în patru rânduri, 700 lei, de la conducători auto depistați în situații de încălcare a normelor rutiere, pentru a nu dispune măsurile legale de sancționare.

     ,,Totodată, s-a dispus disjungerea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență și cumpărare de influență, pentru faptul că, în toamna anului 2015, agentul de poliție a pretins de la o persoană suma de 900 de euro, din care a primit 500 de euro, în schimbul promisiunii de a-i facilita acesteia promovarea probei practice de obținere a permisului de conducere auto categoria B, în sensul de a interveni pe lângă examinatorii auto din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Buzău.  Disjungerea cauzei a fost dispusă deoarece cumpărătorul de influență este plecat din țară și nu a putut fi audiat” se menționează în comunicatul D.G.A. Buzău.

        Reamintim, agentul de poliție Petrică Georgian Drăgan, ajutor de șef de post la Balta Albă a fost reținut la începutul lunii iulie în urma unui flagrant delict realizat de ofițerii Direcției Generale Anticorupție Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

21 + = 29