PNL VRANCEA, ÎN PLIN RĂZBOI CU PENALII DIN PARTID

0
1395

Autor: Newss.ro

     Liberalii vrânceni nu își doresc consilieri penali. Un prim pas a fost făcut în cazul lui Ionuţ Filimon care, în urma alegerilor locale din 5 iunie a devenit consilier local. În urma ședinței de luni seară a Consiliului Local Executiv al PNL Focşani  acesta a fost exclus din partid cu 38 de voturi pentru şi 9 împotrivă. Lui Ionuț Filimon i se reproșează faptul că ar fi ascuns anumite probleme penale pe care le-ar fi avut în trecut.

   Deși acesta a refuzat implicarea sa în fărădelegi, liberalii i-au cerut până la validarea mandatului să facă un pas în spate, lucru refuzat de acesta. Decizia de excludere a lui Ionuţ Filimon, luată în lipsa acestuia, urmează să fie dată de Biroul Permanent Judeţean al PNL.

     Liberalii vrânceni nu s-au oprit aici. Recent, ei au purtat discuții cu Viorica Pleșa, membru PNL, aceasta din urmă acceptând într-un final să își dea demisia din funcția de consilier județean. ,,În urma discuțiilor purtate și a evenimentelor din ultima perioadă, doamna Viorica Pleșa și-a înaintat demisia din funcția de consilier județean. Președintele Cătălin Toma a acceptat demisia, iar zilele următoare se vor face demersurile necesare înlocuirii în cadrul Consiliului Județean Vrancea” este menționat pe pagina de facebook a PNL Vrancea.

     Cu ceva timp în urmă, liberala Viorica Pleșa a fost acuzată de către procurori că, timp de 4 ani, a delapidat conform unei expertize financiar-contabile realizate de către Parchet, peste 1,4 miliarde de lei vechi. Aceasta a fost arestată și a recunoscut anchetatorilor că se face vinovată de fapta de care a fost acuzată.

    La momentul în care a delapidat fabuloasa sumă, Pleșa era contabil în cadrul Oficiului Cumpărări-Vânzări de Locuințe  din CUP SA. Ea a preluat de la casierele din subordinea sa, banii colectați din ratele plătite de către focșăneni pentru apartamentele achiziționate la începutul anilor ’90.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =