ÎNCĂ O AMÂNARE PENTRU CONSTANTIN BOȘCODEALĂ , ÎN DOSARUL ORIZONT

0
2068

Autor: Newss.ro

      Magistrații Tribunalului Dâmboviţa au decis, în ședința de luni, să acorde un nou termen în dosarul în care, fostul edil al Buzăului, Constantin Boșcodeală este judecat pentru abuz în serviciu. Fostul primar se va prezenta din nou în fața magistraților Tribunalului Dâmboviţa, după vacanța judecătorească, adică pe data de 26 septembrie.

     Magistrații au mai dat câteva termene pentru desemnarea unui expert. Până la data de 26 septembrie, ei vor să aibă pe masă expertiza bunurilor imobile. De altfel, expertul a fost amendat de către instanţă cu 4.000 de lei, după ce anterior mai primise o amendă de 1.000 de lei pentru că nu a realizat expertiza la termenele cerute.

   Constantin Boșcodeală, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pe 30 mai. El este acuzat că, în mod ilegal, a preluat un teren de 33 de hectare de la Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, în condițiile în care primise un alt teren. Prejudiciul a fost estimat de către procurorii anticorupție la peste 24 milioane de lei.

     În același dosar, alături de Boșcodeală mai sunt judecați Stana Viorica, fost director al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Buzău, şi Nicolae Trandafir, fost director al Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău. Ambii sunt acuzați de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Agenţia Domeniilor Statului Bucureşti şi Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău s-au constituit părţi civile în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =