CUM ÎŢI RĂCOREŞTI CASA DACĂ NU AI UN APARAT DE AER CONDIŢIONAT

0
1838

Autor: Mihaela Iordache

       În zile caniculare de vară un aparat de aer condiționat este necesar aproape în orice locuință. Cum îți poți răcori casa dacă nu ai însă banii necesari achiziționării unui astfel de aparat? Iată câteva soluții la îndemâna oricui.

-Trage storurile, jaluzelele sau draperiile în timpul zilei, imediat ce soarele începe să-ţi bătă în geam. Vei împiedica astfel căldura să-ţi pătrundă în casă. De asemenea, poţi acoperi geamurile cu folie de aluminiu.

– Deschide geamurile noaptea

Pentru a răcori casa, ţine noaptea geamurile deschise. Lasă toate uşile de interior deschise, astfel încât aerul să circule.

– Ventilatoare

Cel mai indicat este ventilatorul prins în tavan. Pentru a crea senzaţia de aer condiţionat, pune un pet de 2 litri la congelator, apoi când este gheaţă scoate-l şi aşază-l într-un bol sub ventilator. Astfel, aripile ventilatorului vor împrăştia răcoarea pe măsură ce gheaţa se topeşte.

– Închide sursele de căldură

Evită pe cât posibil să foloseşti cuptorul de la aragaz sau pe cel cu microunde în timpul zilei. Becurile incandescente sunt o altă sursă de căldură, aşa că este indicat să le înlocuieşti cu cele compacte fluorescente. Închide computerul, televizorul sau alte aparate electrocasnice pe care nu le foloseşti. Este indicat să le scoţi din priză, nu doar să le închizi din telecomandă.

Evită aburii

 Pe timpul zilei evită să faci duşuri fierbinţi sau să speli vasele cu apă fierbinte. Lasă activităţile precum gătitul, spălatul rufelor sau al vaselor după lăsarea serii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =