CÂT DE EFICIENT ESTE SĂPUNUL ANTIBACTERIAN?

0
1509

Autor: Daniel Țigleanu

      Din ce în ce mai multe familii aleg să folosească acest tip de săpun din dorința de a se proteja de virusuri și germeni care le pot pune sănătatea în pericol. Însă, cât de eficient este săpunul antibacterian?

Săpun normal vs săpun antibacterian

Analizele au arătat că multe dintre săpunurile antibacteriene de pe piață sunt fabricate cam din aceleași ingrediente ca săpunurile normale. De asemenea, multe dintre substanțele prezentate ca antimicrobiene nu oferă o protecție mai ridicată decât ingredientele clasice din săpun.

Pot conține substanțe periculoase

Săpunurile antibacteriene conțin substanțe antiseptice și alte substanțe chimice care pot pune în pericol sănătatea, deoarece usucă excesiv pielea și pot provoca iritații sau chiar alergii. De asemenea, săpunurile antibacteriene conțin triclosan, o substanță care poate duce la dezechilibre hormonale. Mai mult, triclosanul poate scade imunitatea organismului și astfel corpul va fi mai vulnerabil la bacterii.

Ce poți să faci

Este recomandat să citești cu atenție eticheta produselor și să le eviți pe cele care au în componența lor triclosan. De asemenea, studiile au arătat că persoanele care folosesc exclusiv săpunuri antibacteriene pot căpăta o rezistență la bacterii, în sensul că antibioticele nu vor mai fi la fel de eficiente și nu vor putea să mai omoare bacteriile și germenii.

Când le poți folosi

Este recomandat să folosești produse antibacteriene ocazional, în special în sezonul rece, atunci când rata îmbolnăvirii cu viroze este mai ridicată. Spală mâinile cu apă și săpun ori de câte ori vii de afară, indiferent că ești acasă sau la locul de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

56 + = 63