DEPUTATUL BUZOIAN CEZAR PREDA, CAPTIV ÎN AEROPORTUL DIN ISTANBUL

0
1670

Autor: Newss.ro

        Plecat fiind în Turcia, foarte probabil în vacanță, deputatul Cezar Preda a fost prins în mijlocul evenimentelor din Turcia. În noaptea de vineri spre sâmbătă, mai exact în jurul orei 02.00, el a rămas blocat în aeroportul Attaturk din Istanbul. Parlamentarul a declarat, pe un post de televiziune privat din România, că imaginile din Turcia sunt apocaliptice. „Se aud focuri de armă, nu mai e niciun filtru de securitate. Nu mai e niciun lucrător nici la chioșcuri, fiecare își ia apă sau ce vrea. E ca la Revoluție” a declarat Cezar Preda.

       Aeroportul internaţional Ataturk a fost practic paralizat, după debutul evenimentelor din noaptea de vineri spre sâmbătă. Acesta a fost închis iar mii de oameni așteptau să intre în zona de transfer și nu erau lăsați. Aproximativ 60 de români se aflau blocați în terminalul aeroportului Ataturk, când au început să se audă focuri de armă.    lovitura-de-stat2

       Vineri noapte, a avut loc în Turcia o tentativă de lovitură de stat, în timp ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan se afla în concediu în afara ţării. La Istanbul, Podul Bosfor şi Podul Fatih Sultan Mehmet au fost închise vineri seara. Pe străzile din Istanbul au fost scoase tancurile armatei şi militari înarmaţi, în timp ce cerul metropolei era brăzdat de avioane de luptă care zburau la altitudine mică. 754 de militari au fost arestați în legătură cu tentativa de lovitură de stat militară eșuată. Ultimul bilanţ indică 194 morţi, dintre care peste 50 sunt civili, 1.154 răniţi şi 1.563 arestări din cadrul personalului militar.

      Premierul României Dacian Cioloș a menționat într-un comunicat de presă că sâmbătă dimineață, la reuniunea informală a șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană prezenți la Summit-ulul ASEM, a susținut împreună cu ceilalți lideri europeni, condamnarea tuturor acțiunilor de violență și agresiune asupra instituțiilor statului democratic alese. ,,Turcia este un partener cheie pentru România și pentru Uniunea Europeană. Ministerul Afacerilor Externe m-a asigurat că celula de criză constituită azi noapte din dispoziția ministrului este deplin funcțională și este în legătură cu cetățenii români care au nevoie de asistență. Totodată, ambasada și consulatele României în Turcia sunt în alertă și pregătite să-i ajute pe toți cetățenii români care au nevoie de sprijin” se arată în comunicatul Guvernului României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 9 =