ATLETUL BUZOIAN NICOLAE SOARE MERGE LA RIO!

0
1604

Autor: Leonard Bunilă

     Maratonistul buzoian Nicolae Soare a scăpat de suspendarea provizorie impusă de Federatia Internationala de Atletism și va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Pe 24 iunie, sportivul în vârstă de 25 de ani fusese depistat pozitiv cu meldonium, substanță interzisă de la 1 ianuarie 2016.

        Zilele trecute, Federația Internațională de Atletism a anunțat că i-a ridicat suspendarea lui Soare, dupa ce s-a constatat că atletul român luase meldonium înainte de 1 ianuarie.  Nicolae Soare s-a născut la Buzău, în 1991, iar primii paşi în sportul de performanţă i-a făcut la Liceul cu Program Sportiv Iolanda Balaș Soter din Buzău, sub indrumarea antrenorului Vasile Popa.

14-nicolaeSoare      Buzoianul este laureat cu argint la proba de 10.000 metri la Campionatul European pentru tineret din 2013, dar și la Universiada de vară din 2015. Nicolae Soare, în prezent component al clubului Știința Bacău, a îndeplinit baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de maraton în cadrul cursei desfășurate la Hamburg, pe 17 aprilie, încheiată în 2 ore 18 minute și 52 de secunde. Baremul pentru a prinde un loc în competiția de la Rio era de 2 ore si 19 minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =