BREAKING NEWS: SENATORUL VICTOR MOCANU A PRIMIT 3 ANI ȘI ȘASE LUNI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE

0
1431

Autor: Newss.ro

    Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au dat joi, sentința în dosarul noii Maternități, din municipiul Buzău. Ei au decis ca senatorul de Buzău, Victor Mocanu să primească 3 ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul în formă calificată şi în formă continuată (14 acte materiale). Totodată lui Mocanu i se aplică și pedeapsa accesorie constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal anterior.

    În cadrul aceluiași dosar, fostul director din Consiliul Județean, Constantin Lungu a primit trei ani, tot cu executare, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul în formă calificată şi în formă continuată (9 acte materiale). Și în cazul lui Constantin Lungu I se aplică pedeapsa accesorie constând în interzicerea drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal anterior.  Magistrații ÎCCJ, obligă inculpaţii la plata sumei de câte 1500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Sentințele nu sunt definitive, ele putând fi atacate cu apel.

     Reamintim, în rechizitoriul procurorilor DNA, în perioada 6 aprilie 2012 – 14 mai 2012, în calitate de președinte al Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, urmare unei întelegeri cu Daniel-Mihail Badic – asociat și administrator al SC Medical Finance Projects SRL București, în scopul inaugurării aparente a noului sediu al Maternității Buzău, a încheiat cu societatea amintită anterior, 8 contracte de furnizare echipamente medicale (dintre care 7 de achiziție directă și unul de închiriere) și a aprobat efectuarea plăților în condițiile în care echipamentele medicale obiect al contractelor de achiziție directă, pe lângă faptul că fuseseră supraevaluate, nici nu fuseseră livrate, iar contractul de închiriere era lipsit de utilitate, cheltuielile angajate fiind în mod vădit ineficiente din punct de vedere economic.

   Achizițiile respective s-au desfășurat cu sprijinul lui Lungu Constantin, fost director executiv al Direcției pentru Administrarea Patrimoniului și Investiții, care a întocmit, în fals, mai multe documente. Prejudiciul cauzat bugetului județului Buzău a fost stabilit de procurorii DNA la peste 565.000 lei, reprezentând valoarea plăților efectuate în baza contractelor cumpărare directă, fără ca bunurile să fie livrate. Pentru recupararea acestuia, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile aparținând inculpaților din ,,Dosarul Maternitatea Buzău”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 25 = 28