PRIMĂRIA FLOREȘTI DIN JUDEȚUL PRAHOVA, SUB ASALTUL POLIȚIȘTILOR

0
1601

Autor: Daniel Țigleanu

        Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul I.J.P. Prahova efectuează marți dimineață, 29 de percheziții la persoane bănuite de infracțiuni economice. Acestea au loc atât la sediul primăriei prahovene Florești cât și la sediul unei firme de pe raza aceleași localități. Oamenii legii au de dus la audieri 20 de persoane, suspectate de abuz în serviciu, evaziune fiscală și spălare de bani.

        Din cercetările polițiștilor a rezultat faptul că ,,persoanele bănuite ar fi beneficiat abuziv de fonduri publice, sumele obținute fiind transferate într-un circuit comercial fictiv. Ulterior, banii erau retrași numerar și introduși în circuitul civil. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin aceste plăți nelegale se ridică la 3.200.000 de lei” se arată în comunicatul IPJ Prahova.

       De asemenea, una dintre persoane este bănuită că, în 207 dintre cazuri, ar fi acordat diferite plăți, fără a fi întocmit documentația aferentă. Prin contracte întocmite abuziv, aceasta ar fi trecut mai multe bunuri în patrimoniul societăților pe care le controla, cauzând un prejudiciu de peste 770.000 de lei.

        Potrivit aceleiași surse ,,în perioada 2010 – 2015, bănuiții ar fi creat un circuit financiar fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul mai multor societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare constând în emiterea, înregistrarea și declararea la autoritățile fiscale de facturi, avize și borderouri, în care erau înscrise operațiuni comerciale care în realitate nu aveau loc”.

        Potrivit anchetatorilor, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 2.200.000 de lei. Sumele rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor se ridică la aproape 4.800.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =