PUGILISTA DIN BUZĂU, STELUȚA DUȚĂ A CÂȘTIGAT CENTURA DE AUR

0
1376

Autor: Leonard Bunilă

   Buzoianca a urcat pe prima treapta a podiumului la ,,Centura de aur”, competiție internațională aflată la cea de-a 41 a ediție, organizată de Federația Română de Box, în Sala Sporturilor din Iași. Evenimentul a reunit la start, aproximativ 80 de sportive, din 13 țări. Buzoianca Steluța Duță, legitmată la CSA Steaua București, a câștigat medalia de aur la categoria 51 de kilograme. În finală, Steluța a învins cu scorul de 2-1 împotriva colegei sale de la lotul national, Lăcrămioara Perijoc.

      De asemenea, Mihai Nistor, singurul pugilist român calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, obținut o victorie de moral, în finala turneului internațional ,,Centura de Aur”. Nistor a cucerit trofeul la categoria 91 de kilograme, după ce l-a învins în finală pe croatul Filip Hrgovic, scor 2-1, la finele unui meci electrizant, care a ridicat publicul în picioare.

      Hrgovic este campion european en titre, titlu cucerit anul trecut în Bulgaria. La Europene, fusese și ultima întâlnire dintre cei doi, însa atunci s-a impus croatul, tot cu 2-1. Foarte probabil, cei doi puigiliști se vor întâlni  în fazele finale și la Jocurile Olimpice de la Rio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

30 + = 31