PUGILISTA DIN BUZĂU, STELUȚA DUȚĂ A CÂȘTIGAT CENTURA DE AUR

0
1375

Autor: Leonard Bunilă

   Buzoianca a urcat pe prima treapta a podiumului la ,,Centura de aur”, competiție internațională aflată la cea de-a 41 a ediție, organizată de Federația Română de Box, în Sala Sporturilor din Iași. Evenimentul a reunit la start, aproximativ 80 de sportive, din 13 țări. Buzoianca Steluța Duță, legitmată la CSA Steaua București, a câștigat medalia de aur la categoria 51 de kilograme. În finală, Steluța a învins cu scorul de 2-1 împotriva colegei sale de la lotul national, Lăcrămioara Perijoc.

      De asemenea, Mihai Nistor, singurul pugilist român calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, obținut o victorie de moral, în finala turneului internațional ,,Centura de Aur”. Nistor a cucerit trofeul la categoria 91 de kilograme, după ce l-a învins în finală pe croatul Filip Hrgovic, scor 2-1, la finele unui meci electrizant, care a ridicat publicul în picioare.

      Hrgovic este campion european en titre, titlu cucerit anul trecut în Bulgaria. La Europene, fusese și ultima întâlnire dintre cei doi, însa atunci s-a impus croatul, tot cu 2-1. Foarte probabil, cei doi puigiliști se vor întâlni  în fazele finale și la Jocurile Olimpice de la Rio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 65 = 68