LUNI ,,DE FOC” PENTRU POMPIERII BUZOIENI

0
1314

Autor: Newss.ro

        Un bilanț al activității, pentru primele 6 luni din 2016, realizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al Judeţului  Buzău, relevă un fapt îngrijorător. Per total, numărul incendiilor semnalate în intervalul ianuarie – iunie 2016 a crescut la nivelul județului, față de aceeaşi perioadă a anului trecut. Mai exact, s-au înregistrat 189 incendii, faţă de 168 câte s-au produs în 2015, pe primul semestru. Rata incendiilor a fost de 38 la suta de mii de locuitori, respectiv 37 la mia de km pătraţi.

        Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă au intervenit la 6 incendii, iar la 84 dintre situații au intervenit în cooperare cu serviciile profesioniste. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul incendiilor produse la locuinţe a crescut cu 23,38 procente. Mai exact, în  primul semestru al anului 2015 au fost înregistrate 77 intervenţii, față de 95 câte au fost semnalate, în primul semestru din 2016. Potrivit aceluiași bilanț, cele mai multe incendii produse la proprietăţi private-118 au avut loc în mediul rural, iar 33 în mediul urban.

     Principalele cauze de incendiu, după împrejurare, au fost în cea mai mare parte, instalaţiile electrice defecte sau improvizate, burlan, coş de fum defect sau necurăţat și mijloacele de încălzire defecte improvizate sau lăsate în funcţiune nesupravegheate.

Incendiu     Totuși au fost și 9 cazuri de incendieri provocate în mod intenționat. Vorbim în mare parte, despre arderi necontrolate ca urmare a acţiunilor agricultorilor de igienizare a terenurilor de vegetaţie uscată. Un incendiu intenționat este și cel produs la o casă din localitatea buzoiană Gălbinași, la finele lunii iunie. Atunci o bătrână a ales să ardă casa din temelii, în urma unui scandal avut cu proprietarii locuinței. O altă situație de incendiere intenționată a mai fost semnalată la Lopătari.  Motivul a fost … o dragoste cu năbădăi. Mai exact, un bărbat, într-un moment de gelozie și furie, a ales dea foc casei în care locuia fosta sa iubită.

        Înființarea în semestrul I al anului 2016, a celor 2 puncte de lucru, în oraşul Nehoiu şi în comuna Beceni, a avut ca rezultat scăderea timpului de răspuns şi mărirea eficacităţii acţiunilor de intervenţie în zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al Judeţului  Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

79 + = 84