PERCHEZIȚII DE AMPLOARE ÎN 7 JUDEȚE ȘI MUNICIPIUL BUCUREȘTI, PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE DE BANI

0
1349

Autor: Newss.ro

        Miercuri dimineață, polițiștii din Prahova, împreună cu procurorii, cu spijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din I.J.P. Prahova și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploiești, efectuează 36 de percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de infracțiuni economice. Perchezițiile au loc în municipiul București și în județele Prahova, Giurgiu, Constanța, Vaslui, Iași, Ialomița și Vrancea.

        În urma cercetărilor, porcurorii prahoveni au stabilit faptul că ,, în perioada 2012 – 2015, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 74 de societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

       În baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 5.300.000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit și TVA dedus în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuritul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12.300.000 de euro” se menționează în comunicatul IGPR. 21 de mandate de aducere vor fi puse în executare, iar persoanele depistate urmează să fie duse la audieri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

68 + = 73