DEZASTRU PE DN2E85, ÎN JUDEȚUL VRANCEA. 2 ACCIDENTE RUTIERE SOLDATE CU 12 RĂNIȚI. S-A INSTITUIT PLAN ROȘU DE INTERVENȚIE!

0
3147

Autor: Daniel Țigleanu

        Primul accident s-a produs la Popasul Tâmboiești. Aici două mașini, o Dacia papuc și o dubă, care transporta o substanță chimică,  s-au ciocnit violent. Patru persoane din Dacie au fost încarcerate. Pentru scoaterea lor a fost nevoie de intervenția pompierilor.

IMG-20160706-WA0001      Totodată, în urma impactului dintre cele două mașini s-au semnalat scurgeri de gaze dar și de substanță chimică.

IMG-20160706-WA0003

        Cel de-al doilea accident s-a produs tot pe DN2E85, în localitatea vrânceană Obrejița, în parcarea unei benzinării. Aici, pompierii au aplicat planul roșu de intervenție. În incident au fost implicate un autoturism și un microbuz transport școlar, iar 8 persoane au fost rănite. Medicii se luptă să le salveze viața.

IMG-20160706-WA0019

        Nu vă speriați totul nu a fost altceva, decât o simulare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, pentru un astfel de scenariu apocaliptic. ,,Din punctul meu de vedere așa ar trebui să se procedeze în momentul în care avem un  accident rutier cu victime multiple. Adică este foarte importantă evacuarea, punerea diagnosticului încă din timpul prezenței  pacientului în microbuz sau la locul în care este și imediat începute manevrele de susținere a funcțiilor vitale. Adică este vorba de oxigen și de administrarea unei perfuzii pentru susținerea  tensiunii arteriale” a explicat Dana Mariana Dincă, medic șef U.P.U. – SMURD Focșani.

      La acest exerciţiu au participat forţe din cadrul ISU Vrancea, ISU Buzău, ISU Brăila, SAJ Vrancea, IPJ Vrancea, IJJ Vrancea, SVSU Obrejiţa şi SVSU Tâmboieşti. Mai exact, s-a acționat cu peste 20 de autospeciale. ,,Ca și obiective care au fost urmărite de către noi: verificarea  concepției de acțiune în cazul celor două situații tactice și foarte important lucru integrat cu colegii de la I.S.U. Buzău și colegii de la I.S.U. Brăila având în vedere că suntem la confluența a trei județe, iar astfel de accidente din păcate ați văzut și dumneavoastră că s-au tot întâmplat prin țară și bineînțeles antrenamentul tuturor  oamenilor” a declarat colonel Viorel Balla, insp. șef adj. I.S.U. Vrancea. 

IMG-20160706-WA0018     ,,Intervența a fost ca la carte. Noi avem experiență atât  I.S.U. Buzău, cât și I.S.U. Vrancea la aceste tipuri de evenimente, dar nu încetăm să ne antrenăm  pentru că practic asta ne menține capacitatea noastră de intervenție, antrenamentul.(…) Esențial în acest plan roșu este concentrarea rapidă și ordonată a forțelor de intervenție și de asemenea, după triajul  răniților, transportarea  lor la unitățile spitalicești” a menționat prim adjunct  al inspectorului şef, Col.  Dan Manciulea, ISU Buzău. Astfel de simulări au loc anual și au scopul de a testa nivelul de pregătire a forțelor de intervenție, în cazul în care s-ar confrunta cu o situație reală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 9 = 19