CURTEA DE APEL CONSTANŢA A DECIS! NICUȘOR CONSTANTINESCU MERGE LA ÎNCHISOARE

0
1210

Autor: Newss.ro

      Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal. Sentința este definitivă și aparține Curţii de Apel Constanţa. Anterior, Tribunalul Constanța îl condamnase pe Constantinescu la o pedeapsă de 3 ani și jumătate.

      Procurorii anticorupție l-au trimis în judecată pe Nicușor Constantinescu, după ce Consiliul Județean Constanța a vrut să mute în sediul Centrului Militar Zonal Arhivele Naționale dar și pentru că administrația județeană nu a plătit o factură telefonică de câteva mii de lei. Ulterior, DNA a trecut în rechizitoriu acuzația de abuz în serviciu. Constantinescu i-a acuzat la vremea respectivă, pe procurorii și pe judecătorii din acest caz că i-au încălcat dreptul la apărare și că au vrut să-l omoare pentru că l-au târât bolnav la instanță.

        În data de 15 ianuarie 2014, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța a fost ridicat de DNA, chiar din fața sediului instituției, pentru a fi dus la audieri. Este cunoscut scandalul  pe care l-a iscat la vremea respectivă și scenele create de acesta. După aproximativ o oră de audieri, Constantinescu a plecat liber, fără vreo măsură impusă de procurori. Ulterior, cu acordul procurorilor, Nicușor Constantinescu a plecat în Statele Unite pentru a se opera de cancerul la prostată de care suferă. Atunci, procurorii anticorupție au cerut în țară ca fostul șef al Consiliului Județean să fie arestat preventiv pentru că s-ar sustrage judecății.

        Constantinescu a cerut recuzarea judecătorilor care i-a fost respinsă. În aprilie 2016, Constantinescu a fost operat la șold și a mai suferit o intervenție pentru o infecție urinară. Nu a mai putut veni la instanță. DNA a cerut din nou arestarea acestuia pe motiv că s-ar sustrage judecății. Magistrații au admis solicitarea procurorilor. În luna mai au dispus ca Nicușor Constantinescu să fie scos din Spitalul Județean și adus pe targă la instanță. Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța a făcut plângere la CEDO pentru încălcarea de către statul român a articolului 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care prevede că  persoană nu trebuie să fie supusă la tratamente degradante în scopul declarat al înfăptuirii justiției.Nicusor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =