INCREDIBIL DAR ADEVĂRAT! APROAPE 3000 DE CARDURI DE SĂNĂTATE REFUZATE DE BUZOIENI DIN MOTIVE RELIGIOASE SAU DE CONȘTIINȚĂ

0
1237

Autor: Tatiana Botiță

      Din motive religioase sau de conştiinţă, aproape 3.000 de buzoieni nu vor să deţină un card naţional de sănătate, instrument devenit obligatoriu de anul trecut, care demonstrează calitatea de asigurat a pacientului. ,,Cererile pentru eliberarea adeverință de asigurat pentru persoanele care au refuzat în mod expres din motive religioase sau de conștiință au fost în număr de 2983. Asigurații care au refuzat cardul național de sănătate pe motive religioase sau de conștiință pot reveni pentru eliberarea cardului formulând o cerere scrisă la sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Buzău” ne-a declarat Paula Grigore, președintele CJAS Buzău.

   Cardul naţional de sănătate are imprimate doar datele personale de identificare ale asiguratului, şi nu vreo informaţie medicală. Până acum, au fost  tipărite peste 340.000 de carduri pentru asigurații din Buzău. Din acestea, poștașii au returnat în jur de 20.000. De asemenea, s-au înregistrat și 5300 de solicitări pentru eliberarea unui card duplicat pe motiv de pierdere, furt sau deteriorare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 69 = 75