CENTRU DE RECUPERARE ȘI PROTECȚIE SOCIALĂ DESCHIS LA RÂMNICU SĂRAT

0
2896

Autor: Mihaela Iordache

    Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, în calitate de promotor al proiectului ,,Te ajutăm să fii în siguranță – Centrul de recuperare pentru victimele violenței în familie Râmnicu Sărat” a organizat luni inaugurarea centrului cu o capacitate de 12 locuri. Aici vor fi găzduite pe o perioadă de cel mult 6 luni, victimele violetnței domestice, femei, copii, mame cu copii, pentru care se impune separarea de agresor. Tot aici vor ajunge și persoanele care au nevoie de consiliere, asistență juridică și psihologică.

centru 4,, El are ca obiectiv, atât prevenirea dar și o reacție rapidă în cazul unor violențe în familie. Ne bucurăm tare mult că am reușit să facem acest lucru, mai ales împreună cu Consiliul Județean și cu fondurile norvegiene reușind astfel să atragem fonduri europene în județul nostru și vom continua pe această linie. Condițiile sunt dintre cele mai bune și cu siguranță cei care au avut să zicem parte de un ,,tratament” nefericit acasă vor avea condiții foarte bune” a explicat Adrian Vintilescu – Belciug, director  general DGASPC Buzău.

     Valoarea totală a investiției se ridică la 340.000 de euro, din care girant norvegian 85 la sută și co-finanțare de la Consiliul Județean Buzău în proporție de 15 la sută. Autoritățile din Râmnicu Sărat, prezente la deschiderea centrului au fost plăcut impresionate de condițiile de care vor beneficia victimele violenței în familie, care vor ajunge aici.

centru 3,,Sunt fericit că particip la deschiderea centrului pentru că, în perioada următoare, cu siguranță vor fi destule mămici care vor veni în acest centru. După cum bine știți el se adresează victimelor abuzurilor din familii și din nefericire sunt destule cazuri și la Râmnicu Sărat și în comunele învecinate” a declarat Sorin Cîrjan primarul municipiului Râmnicu Sărat. Centrul de recuperare pentru victimele violenței în familie funcționează în cadrul Complexului de Servicii Comunitare, de pe strada Alexandru Ioan Cuza, nr.6, din Râmnicu Sărat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =