REMEDII RAPIDE PENTRU ARSURI

0
2149

Autor: Daniel Țigleanu

     Când te arzi sau te opărești ușor, nu este nevoie să te apelezi neapărat la serviciile de urgență, mai ales pentru că există remedii rapide, ce ajută la vindecare. Când te arzi sau te opărești ușor, nu este nevoie să te apelezi neapărat la serviciile de urgență, mai ales pentru că există remedii rapide, ce ajută la vindecare.

      În primul rând, o arsură se bagă sub jet de apă rece, acest lucru răcește pielea, stopează arsura și ameliorează durerea. În al doilea rând, este nevoie de a trata zona sau zonele cât mai rapid și eficient. Iată, deci, remedii rapide pentru arsuri.

      Jet de apă rece urgent

      Este bine de știut, doar zonele mici și afectate superficial de arsură sunt tratabile acasă, orice altă rană din cauza arsurii, care este mai profundă trebuie tratată la spital. Dacă, totuși, considerați că nu v-ați rănit prea rău, puteți urma sfaturile rapide pentru arsuri.

      Imediat după accidentul în urma căruia s-a produs arsura, se va ține zona afectată sub jet de apă rece. Dacă nu aveți apă în zonă, folosiți orice, precum lapte, ceai rece, zăpadă. Este bine să țineți arsura cel puțin 20 de minute în apă sau lichid rece. Atunci când apar inflamații, se înlătură bijuterii, haine sau alte accesorii care pot strangula pielea.

       Arsura se poate înveli cu o folie transparentă sau pungă de plastic, peste care se pune un prosop înmuiat în apă rece sau chiar gheață. Acest bandaj temporar este menit să împiedice infectarea și apariția altor complicații. Dacă apar bășiți, aveți grijă să nu se spargă, ele reprezintă stratul de protecție. Dacă se sparg, atunci curățați cât mai bine zona și acoperiți cu un bandaj, dar nu foarte strâns. Bandajul se poate lipi, iar în cazul arsurilor aveți nevoie de cât mai mult aer, pentru a permite rănii să se vindece.

        Suc de aloe vera sau unguent cu aloe

     Un remediu simplu și rapid, dar și eficient este gelul proaspăt de aloe vera. Rupeți o frunză de aloe și puneți sucul pe rană sau răni, de câteva ori pe zi. Se va vindeca foarte rapid și nu va lăsa urme grave. Crema sau gelul de aloe vera este la fel de bună, asta dacă nu aveți planta în casă.

       Florile de mușețel sunt excelente pentru arsuri. Crema sau unguent de mușețel se aplică direct pe rană câteva zile bune. Se poate, de asemenea, să se îmbibe o compresă de bumbac în ceai de mușețel foarte concentrat. Alungă durerea, vindecă, dezinfectează și calmează zona afectată de arsură sau opăreală.

       Unguentul de gălbenele este un alt remediu foarte bun pentru arsuri, dar și pentru orice alt tip de rană ușoară deschisă. Se aplică de câte ori este nevoie, unguentul nu are efecte secundare.

       Ulei sau unguent de sunătoare și tinctură de propolis

     Folosiți comprese îmbibate în distilat diluat de hamamelis sau ceai răcit de soc, gălbenele și rocoină. Se aplică comprese de 3 ori pe zi. Efectele se vor vedea imediat, rana se vindecă mai ușor, iar durerea dispare.

     Florile galbene de sunătoare sunt renumite pentru puterea lor de a vindeca arsurile sau rănile de pe piele. Folosiți unguent de sunătoare, ulei de sunătoare sau chiar comprese înmuiate în ceai de sunătoare, toate acestea conțin substanța activă ce ajută la vindecarea rănilor, și anume hipericina.

      Uleiul de cocos este excelent pentru arsuri, asta datorită conținutului bogat în acizi grași, vitamina E, acid lauric, acid miristic, compuși ce au proprietăți anti fungice și anti bacteriene.

      Mierea și tinctura de propolis sunt alte remedii naturale foarte eficiente pentru arsuri, dar mai ales pentru opărire. Dacă nu sunteți alergic la propolis, tinctura este una dintre cele mai rapide și eficiente remedii. Vindecarea rănii se poate vedea sub ochiul liber, imediat cum se va pune tinctură de propolis pe o arsură, se va retrage rana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

40 + = 44