RÂMNICU SĂRAT ARE UN NOU PRIMAR ȘI UN NOU CONSILIU LOCAL MUNICIPAL

0
2311

Autor: Mihaela Iordache

    La ședința de constituire a Consiliului Local Municipal Râmnicu Sărat, care a avut loc miercuri după-amiază, au participat cei 19 consilieri, care au câștigat mandate în urma alegerilor, noul primar ales, dar si prefectul Buzăului, George Sava și fostul primar Viorel Holban. Pe lista de consilieri a PSD au intervenit unele modificări: Florin Ceparu și Felicia Vasile au renunțat la mandate, iar în locul lor au intrat în Consiliul Local Mariana Țopană și Marian Mădălin Lăstun.

      Mandatele aleșilor au fost aprobate cu două excepții. Mandatele consilierilor Ionuț Iuga – PNL și Gheorghiță Ungureanu-UNPR, ambii candidați la Primărie la alegerile din 5 iunie, nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi validate. Ei au obținut câte 5 voturi pentru dintr-un număr de 18, după ce consilierii PSD s-au abținut de la vot. ,,Ne vom abține la vot, în cazul celor care prin mesaj și atitudine au promovat dezbinarea și dezinformarea în rândul populației, sancționând astfel acest mod de a face politică pe care îl considerăm retrograd și dăunător comunității” a explicat Lucian Predonescu, purtătorul de cuvânt PSD.  Liberalul Ionuț Iuga a declarat că tot ceea ce a făcut a fost doar din respect pentru colegii săi: ,,Nu am ținut niciodată cu dinții de o astfel de  funcție și am mers doar în primul rând, din respect pentru colegii mei și pentru cei care m-au trimis acolo prin votul  din 5 iunie”. 

      Consilierii locali au jurat că vor respecta Constituţia şi legile ţării şi vor face tot ceea ce le stă în puteri pentru binele cetățenilor. Tot în ședința de miercuri, președintele Judecătoriei Râmnicu Sărat, Mioara Donea, a prezentat consilierilor hotărârea de validare a mandatului primarului municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan. Acesta a jurat cu mâna pe biblie că va face tot ce ține de el pentru binele orașului.

Sorin Cirjan juramant

    ,,Pornesc cu cele mai alese gânduri față de râmniceni, cu cele mai mari așteptări față de echipa din care fac parte și consilierii locali, în așa fel încât toate proiectele pe care, în perioada următoare, dorim să le implementăm să fie duse la îndeplinire. Sunt emoționat, deosebit de emoționat de ceea ce s-a întâmplat în toată această perioadă, dar cu siguranță că după această zi, ne vom apuca serios de treabă. Îi aștept lângă mine pe toți cei care cred în ideea de un Râmnic modern, o comunitate puternică”  a declarat noul primar al orașului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan. Totodată, fostul primar Viorel Holban i-a înmânat noului edil cheia orașului.

     Unul din proiectele înscrise pe ordinea de zi a ședinței a vizat și alegerea viceprimarului municipiului. În urma votului secret, a fost ales profesorul Ștefan Torcărescu. ,,Pornesc cu multă încredere în forța echipei care m-a susținut și pe care am cunoscut-o în perioada trecută. O echipă puternică, frumoasă, cu mulți oameni tineri pregătiți și competenți” a declarat noul viceprimar.

      Tot prin vot au fost desemnați și consilierii care vor face parte din Comisiile de urbanism, învățământ, juridică și economică din cadrul Consiliului Local. Cei doi consilieri cărora nu le-au fost validate mandatele, pot ataca hotărârea Consiliului Local în instanță, în termen de 5 zile, urmând să primească răspuns în cel mult de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =