INUNDAȚII ANUNȚATE PENTRU JUDEȚELE IALOMIȚA ȘI PRAHOVA

0
1436

Autor: Newss.ro

        Hidrologii au emis miercuri, cod galben de inundații valabil până la ora 24:00, pe râurile mici din bazinele superioare ale râurilor: Dâmbovița, Ialomița și Prahova, județele Argeș, Dâmbovița și Prahova precum și pe bazinele superioare ale afluenților de stânga ai Oltului aferenți sectorului Podu Olt – Făgăraș, județul Brașov.

        Atenționarea vine ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore. Hidrologii atrag atenția că se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile menționate anterior.

      Fenomenele menţionate se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile mici din bazinul superior al râului Prahova – amonte Sinaia. ,,Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră” se menționează în comunicatul INHGA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

60 + = 65