SUD-ESTUL ȚĂRII FIERBE DE CĂLDURĂ

0
1620

Autor: Newss.ro

        La ora 18:00, în zona de sud-est, abia se poate respira din cauza aerului sufocant, practic irespirabil. Conform hărții postate pe site-ul ANM,  indicele de confort termic a depăşit 80 de unităţi. Cu cel mai accentuat disconfort termic se luptă locuitorii din Galați, Brăila și Filaret, acolo unde ITU a atins valoarea de 83 de unităţi. Disconfort termic este înregistrat și în Buzău, Râmnicu Sărat, Slobozia  sau Călărași. Pe litoral, indicele de confort termic a atins pragul critic de 80 de unităţi în aproape toate staţiunile, în afară de Mangalia, Sfântu Gheorghe şi Sulina.

       Și indicele ultra violetelor este depășit. De la o scară de la 0 la 15, indicele UV se situează în unele zone la 8, 9 și chiar 10 unități.

UVI_CSKY

      Meteorologii au emis miercuri, atenționare cod galben de caniculă pentru zilele de 22 iunie, 23 iunie și 24 iunie. În tot acest interval, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei, în jumătatea sudică a Olteniei şi a Moldovei şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, se vor înregistra temperaturi maxime frecvent în jur de 35 de grade. Pentru miercuri vom avea parte de 36 chiar 37 de grade la umbră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + = 14