LOVITURĂ DURĂ DATĂ DE PARLAMENTARI, AGENȚIEI NAȚIONALE DE INTEGRITATE

0
1234

Autor: Newss.ro

        Deputații și senatorii au votat un proiect prin care modifică Statutul parlamentarilor prin care scapă de acuzația de conflict de interese, cei care și-au angajat rudele la birourile parlamenare înainte de anul 2013. Asta pentru că respectiva prevedere nu exista în Statut, înainte de anul 2013. Legea a trecut cu 306 voturi pentru și o singură abținere. 32 de actuali sau foști parlamentari beneficiază de noua modificare, după ce la finele anului 2015, A.N.I. anunța că 32 foști sau actuali parlamentari, dintre care 14 actuali deputați, 17 foști deputați și un senator se află în conflict de interese în materie administrativă.

   ,,În perioada 2011 – 2015, Agenția Națională de Integritate a constatat, în cazul deputaților și senatorilor, 56 de cazuri de conflicte de interese de natură administrativă și 26 de cazuri de conflicte de interese de natură penală. În ceea ce privește conflictele de interese de natură administrativă, ANI a câștigat definitiv și irevocabil în 22 de cazuri și doar într-un singur caz instanța a anulat raportul de evaluare emis de Agenție, restul dosarelor fiind pe rol. Referitor la conflictele de interese de natură penală, în 18 cazuri instanța a emis sentințe de condamnare la închisoare cu suspendarea pedepsei, în 3 cazuri amendă administrativă iar în 5 cazuri, dosarele se află pe rolul organelor de cercetare penală” se arată în comunicatul A.N.I.

      La acest moment, pe rolul instanțelor se află un număr de 29 de cauze în diferite faze procesuale, în care Agenția națională de Integritate a constatat încălcarea de către parlamentari a prevederilor legale referitoare la conflictul de interese ca urmare a angajării rudelor la cabinetele parlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 71 = 77