BĂTAIE ÎN TOATĂ REGULA ÎN COMUNA BUZOIANĂ VÎLCELELE

0
2262

Autor: Mihaela Iordache

        După numărarea voturilor de la alegerile de duminică, 19 iunie, din comuna buzoiană Vîlcelele și anunțarea rezultatelor, fiecare tabără de susținători ai celor doi candidați s-a retras: unii au sărbătorit victoria, alții înfrângerea. Spre dimineață, trei dintre susținătorii candidatului care a pierdut s-au retras către locuințe. Aceștia susțin că pe drum au fost opriți de un grup de alegători ai primarului reales și luați la bătaie. ,,Domnu`doctor a constatat că buza superioară și inferioară tăiate pe dinăuntru. Am 4 copci sus și 3 jos și doi dinți din față se mișcă. O să merg la dentist și o să fac un control mai amănunțit. Aici în partea dreaptă la coaste, la mijloc m-au lovit cu picioarele.(…) Noi mergeam liniștiți spre casă, nu aveam cum să provocăm noi oamenii ăia. Erau vreo 30 – 40 de oameni acolo povestește Giani Cojea, unul dintre bărbații bătuți.

         Una dintre victimele agresiunii a ajuns la spital cu salvarea chemată de mama sa. ,,Ei erau doi, și acolo cred că erau 15 persoane pe ei. În timpul ăsta a venit poliția, însă mai târziu, fapt care noi am încercat să ajungem spre casă. Deci acel drum era spre domiciliul nostru.(…) Eu am fost nevoită să chem salvarea pentru copilul meu” spune Didina Cojea, mama uneia dintre victimele bătăii. Ceilalți doi bărbați bătuți de susținătorii primarului au mers și ei ulterior, la Spitalul din Râmnicu Sărat pentru îngrijiri medicale. Deși toată ziua alegerile au fost supravegheate de polițiști, azi-noapte când ar fi trebuit să aplaneze un eventual conflict, oamenii legii au ajuns abia după ce a fost apelat numărul unic de urgență 112.

        La locul solicitării au fost trimise echipaje de mascați și jandarmi. Localnicii spun că și primarul care sărbatorea la o terasă victoria avea datoria să intervină pentru aplanarea conflictului. Victimele scandalului de azi-noapte susțin că vor depune plângeri împotriva agresorilor după ce vor obține documentele medico-legale. Polițiștii au deschis dosar penal pentru loviri și alte violente, iar cele șapte persoane implicate în scandal au fost amendate contravențional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 34 = 38