PAGUBE MARI DUPĂ INUNDAȚII

0
1242

Natura dezlănțuită a făcut din nou prăpăd în zona de munte a judetului Buzău. O rupere de nori produsă ieri a lăsat în urmă un adevărat dezastru. Cele mai mari pagube au fost înregistrate în comunele Chilii şi Mânzălești. Prefectul judeţului Buzău va solicita de urgență sprijin din partea Guvernului pentru refacerea drumurilor distruse de ape.

Natura s-a dezlănțuit din nou, în acest weekend, în județul Buzău. În comuna buzoiană Mânzălești,  o rupere de nori a lăsat în urma ei prapad. Câteva drumuri au fost distruse de apele învolburate. Pagube însemnate s-au înregistrat și în comuna Chiliile, acolo unde trei gospodării au fost inundate de ape. O filmare realizată de o localnică arată dimensiunea prăpădului. O uliță a fost practic „măturată” de o viitură puternică!

De asemenea, o porțiune a drumului național 10, care leagă Buzăul de Brașov, a fost acoperită de aluviuni. Doar intervenția promptă a drumarilor a făcut ca drumul să fie deblocat după mai multe zeci de minute.  (ai jos sursa cu imagini filmate cu telefonul mobil)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău a deplasat în cele două comune mai multe echipaje, care au acționat pentru evacuarea apei din curțile oamenilor. Prefectul judeţului Buzău George Sava a anunțat astăzi că va solicita de urgență sprijin din partea Guvernului pentru refacerea drumurilor distruse de ape. Buzăul s-a aflat duminică după-amiază sub avertizare de Cod Portocaliu de furtuni, pentru nordul şi vestul judeţului. În unele zone, precipitațiile au căzut în cantități de până la 25 de litri pe metru pătrat.

Redactor: Leonard Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 87 = 90