BEBELUȘ ARUNCAT LA GHENĂ

0
1136

Imagini de coșmar pentru locatarii unui bloc din municipiul Brăila. Președintele asociației de proprietari a găsit la ghena blocului un bebeluș mort, înfășurat într-o pungă. Bărbatul a dat imediat alarma, iar locul a fost împânzit de polițiști. Medicii legiști spun că bebelușul a fost născut la termen, cu doar câteva ore înainte de a fi aruncat la gunoi. În cauză s-a deschis dosar penal pentru uciderea/vătămarea nou născutului de către mamă, iar polițiștii încearcă să o identifice pe cea care și-a aruncat copilul la gunoi.

Descoperirea macabră a fost făcută sâmbătă seară, când președintele asociației de proprietari a intrat în camera în care se strânge gunoiul din tot blocul. Cum ușa încăperii respective se închide cu un lacăt, nici prin gând nu i-a trecut că ar putea găsi acolo și altceva decât resturi menajere. Căuta pâine pentru a hrăni câinii de pe lângă bloc, când pe un carton a văzut o pungă galbenă de plastic. Când a desfăcut-o a rămas șocat. În ea, cu fața în jos și chircit, era un bebeluș. Speriat a strigat la vecinii de la scară apoi a sunat la 112. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție care au împânzit zona, demarând cercetările. Medicul legist care a examinat trupul bebelușului la fața locului a spus că este vorba despre un băiețel de aproximativ 3 kg, născut la termen, cu câteva ore înainte de a fi aruncat la gunoi. Locatarii blocului sunt îngroziți și nu își explică cum ar putea o femeie să facă un asemenea gest. Cum nu își amintesc să fi văzut vreo vecină gravidă prin imobil, oamenii cred că este vorba despre o femeie care locuiește în altă parte, dar care a ales blocul lor ca să scape de trupul bebelușului. Autopsia efectuată de medici a relevant faptul că  bebelușul s-a născut la termen, a respirat de câteva ori, însă pentru că avea o hemoragie craniană, a murit. Cel mai probabil, hemoragia a apărut în urma travaliului prelungit și a nașterii neasistate.

Mama nu a fost încă găsită. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru uciderea/vătămarea noului născut de către mamă. Se fac în continuate investigații pentru identificarea mamei.

Redactor : Liliana Spoeala

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

51 + = 53