DEZASTRU ÎN ZONA DE MUNTE, A JUDEȚULUI BUZĂU

0
1841

Autor: Daniel Țigleanu

        Ca urmare a ploilor abundente semnalate într-o perioadă scurtă de timp, în zona de munte a județului Buzău, drumurile comunale din comuna Chilii au fost serios afectate. Tot în  Chilii, trei gospodării au fost inundate. Afectată a fost și o gospodărie  din Mânzăleşti. În zonele afectate au fost trimise o autospecială şi două motopompe în zona Mânzăleşti, respectiv o autospecială şi două motopompe în zona Chilii.

        ,,De asemenea, la ordinul Preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, în sprijinul C.L.S.U. comuna Chilii, intervin utilaje din dotarea C.L.S.U. comuna Scorţoasa şi C.L.S.U. comuna Căneşti. În această perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a dispus măsura activării grupei operative pentru conducerea şi coordonarea cu promptitudine a intervenţiilor în scopul optimizării misiunilor orientate spre siguranţa cetăţeanului. Totodată, evoluţia fenomenelor meteorologice este în continuare monitorizată prin Centrul Operaţional Judeţean al I.S.U. Buzău, în contextul avertizării hidrologice Cod Portocaliu, pentru intervalul 12.06 ora 17:45 – 13.06. ora 06:00, respectiv atenţionării meteorologice Cod Galben pentru intervalul 12.06. ora 20:30 – 12.06. ora 21:30”  se precizează în comunicatul ISU Buzău.

        Afectat a fost și Drumul Național 10, pe porțiunea dintre Nehoiu și Barajul de la Siriu. Din cauza umidității din sol, apa s-a scurs de pe versanți și a acoperit carosabilul, pe mai multe porțiuni. Traficul s-a desfășurat cu dificultate, în condițiile în care, mai mai multe utilaje au intervenit pentru curățarea șoselei acoperite de nămol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

21 + = 29