BREAKING NEWS: INCENDIUL DE LA MIHĂILEȘTI A FOST LICHIDAT APROAPE ÎN TOTALITATE

0
1610

Autor: Newss.ro

     Cod roșu de intervenție vineri dimineață, la intrare în localitatea buzoiană Mihăilești, după ce un camion încărcat cu 800 de butelii a luat foc. Incendiul a pornit de la roți, iar mai apoi  s-a extins la butelii, moment în care, acestea au început să explodeze, din cauza căldurii. Se pare că nu erau încărcate complet cu GPL. La locul incidentului se află mai multe autospeciale de la ISU Buzău dar și polițiști. Tot acolo a ajuns și prefectul Buzăului, George Sava. ,,La acest moment se lucrează la lichidarea definitivă a incendiului, urmând ca mai apoi să se evalueze pagubele și să se demareze ancheta în acest caz. Este foarte mult fum deși focul a fost stins. Din ceea ce am aflat, mai mult de jumătate din butelii au sărit în aer. La ora actuală nu mai există niciun pericol. Pompierii au stins incendiul cu tunuri cu apă de la distanță, iar acum se lucrează la răcirea buteliilor. Șoferul camionului se află la acest moment alături de polițiști” a declarat prefectul Buzăului.

     Din primele informații se pare că șoferul a avut o problemă la una dintre roțile camionului. Mai exact, una dintre ele s-a blocat și a început să iasă fum. Câțiva colegi ai bărbatului au sărit în ajutorul său, însă la scurt timp, lucrurile au scăpat de sub control.

    Odată ce incendiul a fost lichidat, oamenii au fost lăsați să meargă la casele lor. ,,Incendiul a fost stins în totalitate, iar acum oamenii se pot duce la casele lor. O porțiune de drum este afectată însă nu atât de grav, încât să nu se poată circula pe el. În urma acestui accident, instalația electrică din zonă precum și 50 de metri din gardul primei case au fost afectate” a declarat Dorinel Petre, primarul comunei Mihăilești.

     Incidentul are loc în zona unde, pe 24 mai 2004 s-a produs explozia în urma căreia, 18 persoane au murit, iar alte 13 au fost rănite. Atunci un camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu a luat foc și a explodat. În urma deflagrației s-a format un crater cu adâncime de 6,5 metri și diametru de 21 metri, iar bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri, afectând acoperișurile mai multor case din zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =