BREAKING NEWS: DOI MEDICI AI SPITALULUI JUDEȚEAN CONSTAȚA CERCETAȚI PENAL ȘI PUȘI SUB CONTROL JUDICIAR

0
1200

Autor: Newss.ro

       Procurorii anticorupție Constanța au dispus cercetarea penală și măsura controlului judiciar, pentru de 60 de zile, pentru un medic primar și șefa Secției de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Cele două cadre medicale, respective Raluca-Irinel Parepa și Marius Țoringhibel sunt cercetați penal pentru favorizarea făptuitorului. Mai exact, medicii au dispus internarea fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu – arestat preventiv, la subunitatea medicală unde își desfășoară activitatea, în așa fel încât acesta să execute măsura arestului preventiv în condiții mai blânde.

        Potrivit procurorilor DNA, Nicușor Constantinescu a fost internat ,,în unitatea medicală respectivă, deși era obligatorie internarea sa într-una din unitățile medicale ale Administrației Naționale a Penitenciarelor, cu efectul sustragerii acestuia de la executarea, în mod legal, a măsurii arestării preventive dispuse de către instanța competentă, pe durata internării în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța” se precizează în comunicatul DNA.

        Din probatoriul anchetatorilor a reieșit că diagnosticul la internare al  lui Constaninescu nu necesita internarea în  Spitalul Județean Constanța. Pe numele celor doi medici s-a dispus  control judiciar, iar pe timpul instituirii acestei măsuri, ei trebuie să respecte următoarele obligații:

,,a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție sau la IPJ Constanța – SIC, organ desemnat cu supravegherea, ori de câte ori sunt chemați,

b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție sau IPJ Constanța – SIC, cu privire la schimbarea locuinței,

c) să se prezinte la IPJ Constanța SIC, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție,

d) să nu depășească limitele teritoriale ale României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent,

e) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme;

f) să nu se apropie de Constantinescu Nicușor Daniel, de membrii familiei acestuia și de interpușii lui și să nu comunice cu aceștia, direct sau indirect pe nicio cale” arată comunicatul DNA.

        În cazul în care, medicii încalcă obligațiile impuse de lege, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =