CANDIDAȚI PENALI REALEȘI PRIMARI LA ALEGERILE LOCALE DIN 2016. VEZI CINE SUNT ACEȘTIA

0
1844

Autor: Newss.ro

        Alegerile locale de duminică, 5 iunie 2016, au marcat o premieră, una care ridică unele semne de întrebare. Mai exact, la nivelul țării, 11 candidați, fie din partea unor partide politice, fie independenți, cu dosare penale sau cercetați penal, au fost aleși ca primari. Avem ca exemple noii edili din Sfântu Gheorghe, Baia Mare, Miercurea Ciuc, Craiova, Brașov, Botoșani, Târgu Mureș, Râmnicu Vâlcea și Deva.

        În zona de sud-est a țării avem două astfel de persoane. Primul este nimeni altul decât actualul primar al Sectorului 3 Bucureşti, social-democratul Robert Negoiță. Acesta a obținut al doilea mandate de primar după ce a primit 60% din sufragii. Negoiță este urmărit penal pentru evaziune fiscală în formă continuată, în legătură cu o serie de tranzacţii imobiliare. El a prejudiciat statul cu 77,14 milioane lei. Totodată, potrivit ,,listei rușinii” publicate de ANAF, Robert Negoiţă este cel mai mare datornic la bugetul public după ce a acumulat datorii de 230 de milioane de lei.

     Cel de-al doilea edil reales în funcție este fostul liberal și în prezent independent, Constantin Hogea. El este cel care și-a adjudecat Primăria Tulcea după ce a obținut un procent, relativ mic dar suficient, de 35%. În luna august a anului trecut, Hogea a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru luare de mită și efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, în legătură cu eliberarea unei autorizații de construcții în apropierea unor obiective cu regim special.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =