BOLILE COPILĂRIEI, COMBĂTUTE PRIN VACCINARE

0
2001

Autor: Tatiana Botiţă

       Bolile copilăriei: varicela, rujeola, rubeola, oreionul şi scarlatina sunt considerate cele mai contagioase afecţiuni infecţioase. De exemplu, în cazul varicelei un singur bolnav poate infecta alte o sută de persoane. În general, bolile copilăriei debutează cu febră mare, vărsături, stări de greaţă şi cu stare generală de rău. Însă aceste simptome pot apărea şi în caz de gripă sau de răceală şi, de aceea, bolnavul ar trebui să se prezinte la medicul de familie sau la cel pediatru pentru stabilirea corectă a diagnosticului.

       Oricât ar părea de paradoxal, un copil care răcește ușor în copilărie, va fi mai sănătos la vârsta adultă, susțin medicii. Aceasta pentru că sistemul lui imunitar a fost silit să secrete anticorpi capabili să lupte cu infecțiile. ,,Imunitatea împotriva rujeolei, rubeolei, oreionului şi varicelei se poate obţine prin vaccinare.  ROR -vaccinul contra rujeolei, oreionului şi rubeolei este inclus în schema obligatorie de vaccinare” a declarat Carmen Scîntei, medic epidemilog DSP Buzău.

       Potrivit medicilor, vărsatul de vânt creează cel mai mare disconfort fizic şi psihic. Aceasta deoarece veziculele apar peste tot, inclusiv pe pleoape şi pe organele genitale. Deoarece veziculele afectează inclusiv interiorul tubului digestiv, se impune o dietă specifică. Administrarea de analgezice şi de antiinflamatoare şi adoptarea unei diete cât mai simple fac simptomele mai uşor de suportat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

50 + = 58