PLOILE AU FĂCUT PRĂPĂD ÎN JUDEȚUL VRANCEA. DOI BĂRBAȚI AU MURIT

0
1718

Autor: Daniel Țigleanu

        În urma ploilor abundente căzute la nivelul județului Vrancea, cotele râului Trotuș au crescut alarmant. Începând cu ora 03.00 a fost închisă circulaţia pe DN2(E85), sectorul Domneşti-Adjud, între km 224-227, ca urmare a ieşirii din matcă a râului Trotuş. De asemenea, începând cu ora 04.42 a fost închisă circulaţia feroviară pe Magistrala 500 Bucureşti-Suceava, între km 239+100 – 239+700.Pe raza comunei Cîmpineanca a fost închis drumul comunal 142 după ce pârâul Pietroasa a ieşit din matcă şi a inundat carosabilul.

files         Totodată, din cauza ploilor și a inundațiilor din judeţul Vrancea, un bărbat de 73 de ani, din comuna Rugineşti a murit. Acesta a căzut într-un şanţ de colectare în jurul orei 18.30 şi a fost luat de apă, fiind  găsit aproape o oră mai târziu la circa 150m, de locul căderii, sub un podeţ.

BARBAT LUAT DE VIITURA

       Afectate de inundaţii au fost 175 gospodării şi 50 de case din 11 comune (Boloteşti, Broşteni, Câmpuri, Răcoasa, Homocea, Tănăsoaia, Jariştea, Ţifeşti, Vârteşcoiu, Cîmpineanca, Rugineşti) şi oraşele Adjud, Odobeşti şi Mărăşeşti. La Vârteşcoiu s-a intervenit pentru evacuarea apei care a inundat curtea căminului de bătrâni, iar în momentul de faţă se acţionează pentru evacuarea apei din gospodării în municipiul Adjud şi comunele Vârteşcoiu şi Răcoasa. Pentru limitarea efectelor inundaţiilor, autorităţile au intervenit cu 245 de oameni (202 din cadrul MAI şi 45 din cadrul Comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă) şi 74 de mijloace (autospeciale, utilaje, motopompe).

files (1)     Cele mai mari cantităţi de precipitaţii s-au înregistrat la Adjudul Vechi (134,8 l/mp), Vidra (61 l/mp) şi Fitioneşti (51,5 l/mp). Pe raza judeţului Vrancea nu s-au semnalat localităţi rămase fără curent electric.

     Avertizarea hidrologică de cod roşu rămâne în vigoare până la ora 18.00 pe râurile din bazinul hidrografic Putna. ,,Se monitorizează evoluţia fenomenelor meteorologice, precum şi a situaţiei operative, iar instituţiile care asigură funcţii de sprijin în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea sunt pregătite să intervină, cu personal şi tehnică specifică în sprijinul cetăţenilor şi autorităţilor publice locale, dacă situaţia va impune” se arată în comunicatul Biroului de comunicare al C.J.S.U. Vrancea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =