AI NEVOIE DE ACTE CA SĂ ÎNCHIZI BALCONUL CU TERMOPAN ȘI SĂ INSTALEZI APARATE DE AER CONDIȚIONAT?

0
2395

Autor: Daniel Tigleanu

      Conform Legii nr. 50/1991, actualizată în 2014, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, aveţi nevoie de autorizaţie dacă urmează să închideţi pentru prima dată acest spaţiu care a fost, din construcţie, balcon deschis. Nu aveţi nevoie de autorizaţie dacă balconul a fost închis de la început, din construcţie, iar dv. doar schimbaţi materialele vechi cu altele noi. Nici montarea aparatelor individuale de climatizare nu implică obţinerea unor autorizaţii din partea primăriei.

       Concret: Art. 11 (1) -”Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor:

  1. b) reparaţii şi înlocuiri de tâmplărie interioară şi exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor şi tâmplăriei, inclusiv în situaţia în care se schimbă materialele din care sunt realizate respectivele lucrări, cu excepţia clădirilor declarate monumente istorice, în condiţiile legii;
  2. f) reparaţii la instalaţiile interioare (…), montarea sistemelor locale de încălzire şi de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum şi montarea aparatelor individuale de climatizare şi/sau de contorizare a consumurilor de utilităţi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 + = 49