CAPTURĂ RECORD A POLIȚIEI ROMÂNE: APROAPE 390 DE TONE ŞI 3.720 DE LITRI DE SUBSTANŢE TOXICE

0
1122

Autor: Newss.ro

          În urma unor acțiuni pentru verificarea respectării legislației în domeniul operațiunilor cu substanțe periculoase, desfășurate de polițiști la nivelul întregii țări, au fost descoperite și confiscate aproape 390 de tone şi 3.720 de litri de substanţe toxice folosite pentru protecţia plantelor. Astfel, în perioada 21 martie – 20 mai 2016, polițiștii au acționat în București și în județele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timiş, Tulcea şi Vaslui.

       Astfel, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanțe periculoase, cu sprijinul unităţilor fitosanitare, Gărzii de Mediu şi al inspectoratelor teritoriale de muncă, au efectuat verificări şi controale la 867 de agenţi economici care efectuează operaţiuni cu acest tip de produse. 111 persoane sunt cercetate de polițiști pentru infracțiuni privind protecţia mediului şi pentru încălclcarea Codului Penal. Totodată, au fost date 62 de amenzi, în valoare de 191.200 de lei.

       La nivelul județului Buzău, în luna aprilie ,,polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase din Buzău și din Ilfov, au surprins în flagrant delict, în localitatea Spătaru, două persoane, în timp ce ofereau spre vânzare 144 de litri de erbicid radial și 204 litri de erbicid Dual Gold 960 SC, produse de protecție a plantelor care sunt susceptibile a fi contrafăcute. De asemenea, polițiștii au constatat că cel care conducea autoturismul cu care transporta produsele nu deținea permis de conducere, iar pe numele său erau emise trei mandate de executare a pedepsei cu închisoarea” se arată în comunicatul IPJ Buzău.

         Produsele chimice precum și mașina în care s-au găsit acestea au fost confiscate. Cele două persoane sunt cercetate pentru falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse, producerea, livrarea sau utilizarea îngrășămintelor chimice, precum și a oricăror produse de protecția plantelor neautorizate pentru culturi destinate comercializării, precum și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

          La finele lunii martie 2016, polițiștii din cadrul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase IGPR au surprins în flagrant delict o femeie, din județul Ilfov, în timp ce oferea spre comercializare, în București, 450 de tablete cu o substanță foarte toxică, respectiv fosfură de aluminiu. În comunicatul IGPR se arată că folosirea, fără respectarea normelor tehnice și a instalațiilor aferente, special concepute, a acestei substanțe degajă în contact cu aerul gaze toxice cu efect letal pentru oameni și animale și sunt extrem de inflamabile. Ilfoveanca s-a ales cu dosar penal pentru trafic de produse sau substanţe toxice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =