BILANȚ DEZASTRUOS ÎN JUDEȚELE VRANCEA ȘI BUZĂU, DUPĂ PLOILE DE MARȚI SEARĂ

0
1257

Autor: Newss.ro

        Ruperea de nori, de marți seară, a produs inundații în mai multe localități din Vrancea. În Jariștea, Odobești, Broșteni și Mera, zeci de gospodării au fost invadate de aluviunile venite de pe versanți. Totodată în unele zone, apa a intrat chiar în casele oamenilor precum și în beciuri și fântâni. Mai multe porțiuni de drumuri naționale, județene și comunale au fost acoperite de apă și de mâl. Torenții de pe versanți au blocat canalele și șanțurile și au adus la vale mormane de gunoaie, noroi și resturi vegetale. Afectate au fost drumurile județene Odobești-Jariștea-Bolotești și Jariștea-Scânteia-releu tv, drumurile comunale din Jariștea, Mera, Broșteni precum și o serie de străzi din Odobești.

        În satul Pitulușa, comuna Broșteni, 30 de metri din DN 2M – Odobești-Andreiașu de Jos, a fost blocat de aluviunile aduse de torenți de pe versanți. De asemenea, oamenii s-au trezit cu gospodăriile acoperite de mâl și cu porțile blocate de stratul gros de noroi acumulat între drum și gardurile lor. Pentru a remedia distrugerile, autoritățile locale împreună cu serviciile de voluntari pentru situații de urgență, cu utilajele proprii și cele închiriate de la oamenii din zonă și cu angajați de la ISU au muncit la foc continuu. Deși hidrologii au anunțat marți seară cod roșu de inundații pentru cursurile de apă din bazinul Milcovului, se pare că momentul critic a trecut. Miercuri dimineață, nivelul râului Milcov era sub cota de inundație.

      Și în județul Buzău, ploile au făcut prăpăd. Cea mai afectată a fost localitatea Râmnicu Sărat. Din cauza volumului mare de apă, canalizarea orașului a cedat. Probleme serioase       s-au înregistrat în zonele de la marginea orașului, printre care zona intersecției Spitalului Muncipal, Strada Doctor Emil Ionescu, Bulevardul Digului, Bulevardul Industriilor, Zona Extinderii Costieni sau zona Fabricii de Pâine.

       Din cauza ploii căzute într-un timp foarte scurt, subsolurile Spitalului Municipal, respectiv Muzeului Râmnicu Sărat precum și 17 gospodării au fost inundate. Pentru înlăturarea efectelor precipitațiilor abundente au fost mobilizați aproximativ 40 de pompieri, cu 3 autospeciale şi 11 motopompe. De asemenea, o pană de curent a lăsat în beznă mai multe zone din localitatea Râmnicu Sărat. După 45 de minute, echipele de la Electrica au remediat defecțiunile.

     Miercuri până la ora 15:00 este în vigoare de codul portocaliu de ploi abundente pentru jumătatea de vest a județului Vrancea, la deal și la munte precum și pentru partea de nord a județului Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 4 =