PUGILISTA DIN BUZĂU, STELA DUȚĂ SPUNE ,,ADIO” JOCURILOR OLIMPICE DE LA RIO

0
1184

Autor: Leonard Bunilă

          Debut cu stângul la Mondialele de box feminin din Kazakhstan, pentru Steluța Duță. Ea a fost elimiată încă după primul meci. Pugilista din Buzău, a treia favorită a categoriei 48 de kilograme, a fost întrecută la puncte, decizie 1-2, de sportiva Kim Klavel, din Canada, în optimile de finală ale competiției. De remarcat că scorul a fost 38-38 la cele două decizii acordate sportivei nord-americane, pentru combativitate, în timp ce al treilea arbitru-judecător a dat-o câștigătoare pe Duță, cu 40-36.

       Într-o postare pe un site de socializare, Steluța își exprimă frustrarea în legătură cu eșecul de luni și acuză decizia arbitrilor ca fiind una total eronată. Totodată, ea aduce în atenție un alt aspect care arată starea jalnică în care a ajuns boxul feminin românesc. Deplasarea în Kazakhstan s-a făcut pe banii antrenorului lotului feminin, Adrian Lăcătuș, și nu din cei ai fededrației de profil, așa cum ar fi fost normal.

       Asta din cauză că, cei din conducerea Federației Române de Box nu au găsit fonduri pentru deplasarea celor cinci pugiliste românce în Kazakhstan. De menționat că, toate cele cinci sportive care au reprezentat România la Campionatul Mondial din Kazakhstan au părăsit deja competiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 74 = 82