FOST PROCUROR D.I.I.C.O.T. BUZĂU CONDAMNAT DEFINITIV PENTRU ABUZ ÎN SERVICIU. VEZI DESPRE CINE ESTE VORBA

0
1421

Autor: Tatiana Botiță

        Fostul procuror al D.I.I.C.O.T. Buzău, George Mărgărit, care juca la păcanele banii ridicați la percheziţii, a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. El a demisionat din magistratură în 2013, la scurt timp după izbucnirea scandalului și a recunoscut integral faptele. Acesta a recunoscut acuzaţiile, susţinând că este dependent de jocurile de noroc, iar că aceasta ar fi, de fapt, o boală şi nu un viciu. Nu de aceeaşi părere au fost şi judecătorii.

        Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, l-a condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Fostul procuror a mai fost condamnat de magistraţi la doi ani de închisoare pentru delapidare, dar George Mărgărit a depus o cerere de contopire a pedepselor la Tribunalul Brăila. Instanţa a menţinut sancţiunea penală aplicată de instanţa supremă, decizia fiind confirmată şi de Curtea de Apel Galaţi, în condiţiile în care DNA Galaţi ceruse o majorare a pedepsei.

         După contopirea pedepselor, instanţa a stabilit ca fostul procuror să execute pdeapsa cea mai grea, cea de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. De asemenea, George  Mărgărit a fost obligat să restituie toate sumele pe care le-a jucat la păcănele, Ministerului Public și persoanelor de la care fuseseră confiscate sumele respective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =