CUM PREVII UN ATAC DE ASTM

0
1935

Autor: Daniel Țigleanu

        Deoarece nu există tratament pentru astm, este bine de știut că poți să previi apariția crizelor astmatice. Factorii declanșatori diferă de la o persoană la alta, așa că este important să știi ce anume îi determină. Prin urmare, dacă medicul a confirmat că suferi de astm și te confrunți cu simptome precum: respirație șuierătoare, senzație de apăsare în piept, dificultăți de respirație și tuse, stai departe de acești factori declanșatori pentru a preveni un atac de astm.

Praf

Praful poate provoca disconfort astmaticilor. Prin urmare, este esențial menținerea unui nivel foarte ridicat de igienă, iar locuința să fie foarte bine aerisită. Poți să faci asta prin aspirarea foarte atentă a fiecărui colț al camerelor.

Polenul

Polenul este un factor declanșator binecunoscut pentru atacurile de astm și, prin urmare, este de la sine înțeles că este important evitarea lui. Mai mult decât atât, și plantele care cresc în interior pot fi periculoase, deoarece pot fi sursă de mucegai – care acționează, de asemenea, ca factor declanșator pentru astm. Pentru a evita formarea mucegaiului, ține florile într-un loc însorit și elimină regulat părțile uscate.

Animale de companie

Contactul cu pisici sau câini este foarte periculos pentru astmatici. Ca să nu mai vorbim de faptul că părul și saliva necuvântătoarelor pot declanșa o criză astmatică. Chiar dacă animalul nu este fizic în jurul tău, blana sau părul lui în apropierea ta poate prezenta un risc ridicat. Așa că stai departe la animalele de companie pentru a reduce severitatea astmului.

Fumul și aromele din bucătărie

Fumul și aromele emanate în timpul gătitului pot fi iritanți pentru bolnavii de astm. De aceea, asigură-te că bucătăria are o bună ventilație sau ține o fereastră deschisă când gătești pentru ca mirosul să se elimine rapid.

Fumat

Fumul de țigară conține diferite substanțe chimice și gaze care pot irita plămânii. Fumatul crește nu doar riscul de îmbolnăvire cu astm, dar agravează, de asemenea, simptomele acestei boli, cum sunt tusea și respirația șuierătoare. De asemenea, fumatul în timpul sarcinii este cunoscut pentru faptul că mărește riscul de scădere a funcției pulmonare și apariția respirației șuierătoare la sugari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

57 + = 59