SUA, PRIN AMBASADORUL HANS KLEMM, A TRANSMIS UN MESAJ DE CONDOLEANȚE FAMILIILOR MILITARILOR ROMÂNI UCIȘI ÎN AFGANISTAN

0
1204

Autor: Newss.ro

          Cei doi soldați români au fost efectiv măcelăriți în Afganistan de rebeli. O spun reprezentanții NATO care au anunțat că militarii au fost victimele unui atac al unor localnici costumați în uniforme ale securității afgane. În tot acest timp Ministerul Apărării Naționale are gura pecetluită.

          Statele Unite, prin vocea ambasadorului Hans Klemm, au transmis un mesaj de condoleanțe rudelor plutonierului Iulian Dumitrescu și sergentului Adrian Vizireanu. ,,Am aflat cu tristețe despre moartea plutonierului Iulian Dumitrescu și a sergentului Adrian Vizireanu, uciși într-un incident în Kandahar, Afganistan, și de rănirea unui alt soldat român. Atât personal, cât și în numele Statelor Unite ale Americii, vreau să transmit condoleanțe familiilor și prietenilor plutonierului Dumitrescu și sergentului Vizireanu, precum și camarazilor lor de arme. De asemenea, îi doresc însănătoșire grabnică soldatului rănit. Curajul soldaților români în misiunea NATO din Afganistan continuă să demonstreze cel mai profund angajament față de apărarea libertății și democrației”, a declarat ambasadorul american.

          Reamintim, cei trei militari au fost plecați de la începutul lunii martie, cu Batalionul 620 Operații Speciale din Buzău. Plutonierul Iulian Dumitrescu de fel din Smeeni, județul Buzău era căsătorit și urma să se mute împreună cu soția sa, în noua casă. Subofițerul buzoian, Adrian Vizireanu, căzut la datorie sâmbătă dimineață în apropiere de localitatea Kandahar, era un apreciat arbitru de fotbal. A.J.F.Buzău a decis ca în semn de recunoștință și respect, înaintea tuturor jocurilor din campionatele organizate de Asociație în perioada 08 – 15.05.2016, să se țină un moment de reculegere în memoria fostului arbitru.

           Starea sergentului Bogdan Dragomir, militarul rănit, este stabilă şi urmează să fie transferat la un spital din Germania. Bogdan este din Maxenu, localitate învecintată cu Smeeni, județul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 15 = 23