RECIDIVIST DIN BRĂILA TRIMIS ÎN JUDECATĂ PENTRU CĂ A VIOLAT O MINORĂ CU HANDICAP

0
1322

Autor: Daniel Țigleanu

      Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila l-au trimis în judecată pe recidivistul Gabi Emil Ilie, în vârstă de 31 de ani, din Corbu Nou, de profesie tractorist pentru viol asupra unei minore. Bărbatul i-a promis fetei de 15 ani, din aceeaşi localitate ,,bomboane şi pufuleţi” după care a batjocorit-o profitând de faptul că victima nu avea discernământ, fiind încadrată în gradul II de handicap. Nenorocirea s-a produs în după-amiaza zilei de 8 ianuarie 2014.

      Recidivistul s-a prezentat la domiciliul consăteanului său Gabriel R., ca să cumpere ştiuleţi de porumb. Acesta din urmă locuia împreună cu sora sa, (la acea vreme) în vârstă de 15 ani, încadrată în grad de handicap II. Potrivit procurorului de caz ,,inculpatul s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate, a pătruns în camera unde aceasta stătea şi i-a solicitat să întreţină un raport sexual normal, promiţându-i că-i va da „bomboane şi pufuleţi”. Persoana vătămată nu s-a opus intenţiei inculpatului, încântată de promisiunea lui (…) La scurt timp după ce inculpatul a părăsit locuinţa, R. Gabriel a revenit acasă, iar partea vătămată i-a povestit cele întâmplate”.

      Ancheta a fost îngreunată din cauza autorului care a negat în mod constant că ar fi violat-o pe minoră. Însă, probele ADN trimise la Institutul Naţional de Criminalistică din Bucureşti au stabilit că acestea sunt identice cu profilul genetic al recidivistului. Anchetatorii mai spun că violatorul i-a promis fratelui victimei ,,foloase materiale” pentru a-şi retrage plângerea penală.

      Recidivistul Gabi Emil Ilie nu a fost reţinut nici măcar o zi pentru violarea minorei din Corbu Nou. El locuieşte, fără forme legale, într-un sat din judeţul Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

33 + = 42