LUNA ACTELOR DE IDENTITATE

0
1669

Autor: Mihaela Iordache

          Sute de persoane care dețin acte de identitate cu termen de valabilitate expirat sau care au împlinit vârsta de 14 ani, însă nu au solicitat eliberarea unui buletin sunt înregistrate la Serviciului Public de Evidență a Populației din Râmnicu Sărat. Mulți alți cetățeni fie au pierdut documentele, fie le au deteriorate. Pentru a veni în sprijinul celor aflați în astfel de situații, conducerea instituției a demarat în aprilie, campania ,,Luna actelor de identitate,,.

          În cadrul acestei acțiuni, persoanele care solicită documente noi pentru ca le-au pierdut sau deteriorat pe cele vechi, primesc doar avertisment și nu sunt sancționate contravențional cu amendă. Totodată, persoanele care sunt născute în Râmnicu Sărat,  ori au încheiat căsătoria la Primăria municipiului şi care din diferite motive au pierdut sau deteriorat certificatele de sare civilă, pot depune la ghişeul serviciului, odată cu depunerea cererii pentru eliberarea actului de identitate şi o cerere pentru eliberarea certificatelor de stare civilă, fără a fi sancţionate contravenţional, cu amendă. La ridicarea cărţii de identitate, vor primi şi certificatele de stare civilă solicitate. Campania va continua până la sfârșitul lunii aprilie.

Documente necesare eliberării actelor de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani:

  • Dovada adresei de domiciliu – adică actul de proprietate al locuinţei sau adeverinţă de ROL de la Primărie locului de domiciliu;

Certificat de naştere, certificat de căsătorie al părinţilor sau după caz hotărâre de divorţ ori altă hotărâre  de încredinţare a minorului către un reprezentant legal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + = 11