UPDATE: TRAIAN BĂSESCU VA FI CHEMAT LA PARCHETUL GENERAL PENTRU AUDIERI

0
1576

Autor: Newss.ro

          Fostul șef al statului este acuzat de spălare de bani în formă continuată. Potrivit anchetatorilor, în anul 2000, Traian Băsescu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu au cumpărat, de la acelaşi proprietar, câte un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor. Fostul președinte a plătit aproape 150.000 de lei, în timp ce omul de afaceri a plătit aceluiași proprietar o sumă de patru ori mai mare.

          La numai doi ani după ce a achiziționat terenul, Băsescu l-a vândut pe 1,2 milioane de lei cumnatei lui Costel Cășuneanu, Gabriela Blaj. De altfel, fostul șef al statului a recunoscut, cu ceva timp în urmă, că adevăratul cumpărător a fost Costel Cășuneanu. Băsescu a declarat atunci că a cumpărat cu cei 1,2 milioane de lei vila din Otopeni, pare care i-a donat-o fiicei sale mari, Ioana Băsescu.

          În cursul dimineții, Traian Băsescu a postat pe pagina sa de socializare și prima reacție la acuzațiile ce îi sunt aduse de Parchetul General: ,,(…) Pentru corectă informare aduc la cunoştinţă că în acelaşi dosar, prin REZOLUŢIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ . Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenta în faţa procurorului de caz”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

48 + = 54